Musikspelaren Winamp gör comeback 2019

2018-10-17 10:55  
Foto: Imago Stock/IBL

Den klassiska musikspelaren som slog igenom under sent 90-tal och var ett populärt val för nedladdade mp3-filer ska bli till mobilapp och få en uppdaterad desktop-version.

Mp3-spelaren som var omåttligt populär runt millenniet kommer att göra comeback under 2019, skriver den svenska tekniktidningen M3.

Spelaren har inte uppdaterats sedan 2013 men ska nu få sig ett rejält ansiktslyft. Enligt Tech Crunch kommer en första uppdatering att rulla ut redan under nästa vecka, men den stora nylanseringen sker inte förrän efter årsskiftet.

Enligt Winamp ska spelaren bli en mobilapp som ska kunna spela upp mp3-filer, molnlagrade filer, podcasts, internetradio och musik via streamingtjänster. Hur detta ska integreras med tjänster som Spotify och Apple music vill dock inte ägaren Radionomy svara på i dagsläget.

Läs mer: Spotify: ”Det finns inga garantier för när vi kommer att nå lönsamhet”

Winamp byggde snabbt upp en rejäl mängd fans när det först lanserades 1997, mycket tack vare möjligheten att kunna anpassa spelarens utseende med så kallade ”skins”. Samtidigt bidrog mycket även dess lättillgänglighet och equalizer i en tid som dominerades av illegal nedladdning av musik.

Enligt ägaren Radionomy har Winamp fortfarande miljontals användare.

Christoffer Bertzell

Mer om: mp3 Musik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer