Mark Zuckerberg slår tillbaka mot Facebook-kritik

2021-10-06 07:28  
Facebooks vd Mark Zuckerberg håller inte med om bilden som målas av företaget. Arkivbild. Foto: AP/TT

Att sociala medier-företaget Facebook skulle prioritera ekonomisk vinst framför hälsa och säkerhet är helt enkelt inte sant, menar vd:n Mark Zuckerberg.

I ett inlägg på sitt eget Facebook-konto skriver Mark Zuckerberg bland annat att han inte känner igen den bild som målas av företaget.

Visselblåsare larmade

Under tisdagen hölls en utfrågning av en utskottskommitté i USA:s senat med visselblåsaren Frances Haugen. Hon har varit anställd av Facebook och har larmat om att företaget inte klarar av att stävja hat och desinformation på sina plattformar.

Läs mer: Facebooks studier: Därför skadas unga av Instagram

Haugen menar dessutom att företagets ledarskikt vet hur man ska göra Facebook och bildplattformen Instagram mer säkra, men att de inte gör de nödvändiga förändringarna eftersom de prioriterar sina "astronomiska vinster".

Zuckerberg: Kritiken går inte ihop

Zuckerberg skriver i sitt inlägg att många av de anklagelser som har framförts mot företaget helt enkelt inte går ihop för honom. "Om vi ​​inte brydde oss om att bekämpa skadligt innehåll, varför skulle vi då anställa så många fler människor som ägnar sig åt detta än något annat företag i vårt fält – även de som är större än oss?", frågar sig Zuckerberg.

Läs mer: Här är Facebook gigantiska problem som Zuckerberg måste ta hand om nu

"Och om sociala medier var lika ansvariga för att polarisera samhället som vissa hävdar, varför ser vi då polarisering öka i USA medan den förblir platt eller sjunker i många länder med lika stor användning av sociala medier runt om i världen?", fortsätter han.

Facebook-inlägget signerat Mark Zuckerberg går att läsa i sin helhet nedan:

Emma Gyllestad/TT

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer