Iphone 2021 kan bli helt utan portar

2019-12-06 10:30  
Apple-analytikern Ming-Chi Kuo tror att flaggskeppsmodellen av Iphone 2021 blir helt utan portar. Foto: Alex Tai/SOPA Images/Shutterstock

Åtminstone en av Iphone-modellerna med väntat släpp 2021 kan bli utan portar. Det hävdar Apple-analytikern Ming-Chi Kuo.

Historiskt har han ofta fått rätt. Så när analytikern Ming-Chi Kuo nu säger att åtminstone en av Iphone-modellerna som släpps 2021 helt kan sakna portar får nyheten viss tyngd, trots att uppgifterna inte har bekräftats av Apple.

Många har väntat på att Apple ska gå över till usb-c även på Iphone, eftersom de redan gjort det på Mac och Ipad Pro . Men om Ming-Chi Kuos uppgifter stämmer kommer det inte att bli av. I stället kan Iphone årgång 2021 erbjuda en "helt trådlös upplevelse", berättar The Next Web.

Men övergången blir kanske inte helt tvärt. Kuo tror att flaggskeppsmodellen först blir utan portar. Frågan är hur användarna då ska ladda mobilen trådlöst och samtidigt kunna använda den. Kanske jobbar Apple på en teknisk lösning där det blir möjligt. Eller så måste batteriet räcka så pass länge att det bara behöver laddas trådlöst nattetid när den ligger stilla på en laddplatta.

Läs mer: Nu har Swedbank stöd för Apple Pay

Kuo tror också att Apple kan släppa en ny version av Iphone SE, 2 Plus, 2021 med en mellan 5,5 och 6,1 tum stor skärm.

Ania Obminska

Mer om: Iphone Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer