Därför har utomjordingar inte besökt oss

2018-04-25 12:12  
En bild av en så kallad "super-earth". En gigantisk version av jorden som skulle kunna ha utomjordiskt liv. Foto: NASA/Ames/JPL-Caltech

Utomjordingar skulle kunna hindras av stora exoplaneters starka gravitation – innebär massiva svårigheter för rymdforskning.

Det finns många teorier om varför jorden inte har fått besök av utomjordingar, och nu har forskaren Michael Hippke presenterat ytterligare en teori i en ny studie. Den innebär att utomjordingarna skulle vara fångar på sin egen planet, enligt IFL Science.

Michael Hippke som är en självständig forskare kopplad till Sonneberg-observatoriet i Tyskland, menar att det är mer troligt att liv skulle existera på så kallade superversioner av jorden. Dessa superversioner är gigantiska planeter som liknar jorden.

Samtidigt skulle en större planet också ha en starkare gravitation. Det skulle till exempel innebära större svårigheter med satellit-tv, rymdfarkoster och uppskjutningar. Att skjuta upp en raket skulle därför inte bara vara mer komplicerat, utan dessutom extremt dyrt med tanke på allt bränsle som skulle behövas, säger Michael Hippke på Space.com.

I princip skulle rymdfärder vara svåra att genomföra över huvud taget. Utan samma möjligheter att använda satellitkommunikation eller rymdteleskop är risken stor att de aldrig skulle lämna planeten eller få kontakt med andra civilisationer.

Christoffer Bertzell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer