Allt vi vet om Oneplus 8 (och Oneplus 8 Pro)

Här samlar vi rykten och bekräftade uppgifter om Oneplus 8-serien som rör priser, specifikationer, nya funktioner och släppdatum.

2020-03-03: Lanseras Oneplus 8 redan i april?

Den kineiska tillverkaren Oneplus har för vana att lansera nya modeller två gånger om året, först i maj och sedan i oktober. Så har det i alla fall varit det senaste åren. Men i och med släppet av årets första nya modell, Onplus 8, kan den traditionen komma brytas.

Det hävdar i alla fall sajten Techradar India, som har varit kontakt med källor nära tillverkaren. Enligt källorna planerar Oneplus att släppa nästa flaggskeppsmodell redan under andra veckan i april. Dessa obekräftade uppgifter går i linje med en tweet från läckaren Ishan Agarwal, som hävdar att Oneplus ska lanaseras i slutet av mars eller i april.

Tidigare rykten gör gällande att tillverkarens nästa toppmodell kommer i tre utföranden: Oneplus 8 Lite, Oneplus 8 och Oneplus 8 Pro. Mer om det kan ni läsa i inlägget nedan.

2020-02-18: Läcka påstås visa Oneplus 8-specifikationer

Det är ju ofta så. När vi väljer telefoner är det specifikationerna som avgör. Och nu skriver BGR om en ny läcka som påstås visa specifikationerna i kommande Oneplus 8-serien. Om dessa stämmer vet vi ännu inte, här är specifikationerna i alla fall, för dig att grotta ned dig i:

Oneplus 8 Lite

 • 6.4-tum amoled. Knapphålsskärm med 90Hz i uppdateringsfrekvens.
 • Tre kameralinser: 48 mp,16 mp, 12 mp, samt en 16 mp Sony imx471-frontkamera.
 • Ram 8 gb.
 • Lagringsutrymme: 128GB eller 256GB.
 • 4 000 mA-batteri, 30w snabbladdning.
 • Operativsystem: OxygenOS 10 baserat på Android 10.

Oneplus 8

 • 6.55-tum amoled full hd. Knappnålsskärm med 90Hz i uppdateringsfrekvens.
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 865, 5G. Adreno 640 gpu
 • Tre kameralinser: 48 mp,16 mp,2 mp, samt en 32 mp Samsung GD1 frontkamera.
 • Ram: 6GB/8GB/12GB.
 • Lagringsutrymme: 128GB/256GB UFS 3.0.
 • 4 000 mAh-batteri, 30w snabbladdning.
 • Operativsystem: OxygenOS 10 baserat på Android 10.

Oneplus 8 Pro

 • 6.5-tum amoled full hd. Knapphålsskärm med 120Hz i uppdateringsfrekvens.
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 865 5G, med Adreno 640 gpu.
 • Tre kameralinser: 60 mp+ 16 mp + 13mp, samt en 32MP Samsung GD1+ToF 3D dubbel frontkamera.
 • Ram: 8GB/12GB.
 • Lagringsutrymme: 128GB/256GB UFS 3.0.
 • 4 500 mAh-batteri, 50w snabbladdning.
 • Operativsystem: OxygenOS 10 baserat på Android 10.

Om dessa specifikationer stämmer så betyder det att Pro-versionen är den enda som får en uppdateringsfrekvens om 120 hz. Samt supersnabbladdning om 50w.

Samsung och Xiaomi har redan visat upp sina årets första flaggskeppstelefoner. Och om specifikationerna ovan stämmer så ser Oneplus ut att möta konkurrensen väl, speciellt med Pro-versionen, som precis som Xiaomi lär hålla lägre prislapp än Samsung. Det utan att kompromissa för mycket på tekniken.

Enligt BGR ska Oneplus presentera årets första telefoner i mars eller april.

2020-01-14: Oneplus 8 får marknadens bästa skärm?

Oneplus vd Pete Lau har till The Verge bjudit på detaljer om årets första Oneplus, den som förväntas gå under namnet Oneplus 8, och beryktade 120hz-skärmen blir av. Lau håller som vanligt inte tillbaka när han får utrymme i media. Han menar att Oneplus 8 ”kommer få den bästa skärmen på mobilmarknaden 2020”.

För att utveckla sin oled-skärm påstår Oneplus att man har samarbetat med Samsung, vidare har man arbetat på att förbättra animationerna så att dessa kommer flyta bättre på 120 hz-skärmen.

The Verge har fått en bild skickad till sig av Oneplus som visar att Oneplus 8 kommer att begåvas med ett memc-chip, alltså ett chip för rörelseuppskattning, kanske kan man kalla det rörelseutjämning, för videos på din telefon. Men den vaksamme noterar säkert också att det finns mekanism inbyggd för den vattendelande popup-kameran.

Oneplus bekräftar att skärmen kan nå en ljusstyrka om 1000 nits för hdr-innehåll.

Om telefonen faktiskt kommer ha marknadens bästa skärm återstår att se. Konkurrensen är hård, och bland annat Samsung väntas peta in en 120hz-skärm i sin Galaxy S20-serie.

2019-12-09: Budget-telefon nästa år? Oneplus 8 Lite

Sedan Oneplus släppte sin första telefon 2014, fram till årets Oneplus 7T har priset ökat med 140 procent, skriver Trusted Reviews. Och då är inte Pro-modellen inräknad.

Kanske ligger det därför något i ryktena om att Oneplus planerar en budget-telefon nästa år: Oneplus 8 Lite. Den skulle alltså släppas utöver de "vanliga" modellerna.

Den tidiga renderingen är publicerad på 91mobiles och vid första anblick ser nästa års budget-Oneplus inte så annorlunda ut mot flaggskeppet. Men tittar man lite mer noga så ser man att telefonen på baksidan bara har två kameralinser istället för tre. Man ser också ut att få klara sig utan en tjusig kurvad skärm. Däremot ser man också ut att få ett skärmhål till frontkameran. Men 3,5-uttaget lyser med sin frånvaro.

Vad vi kan vänta oss för specifikationer i Oneplus 8 Lite är ännu tidigt att säga.  

2019-11-27: Tre spännande (?) funktioner med Oneplus 8

Om Oneplus följer sitt sedvanliga lanseringsmönster så blir förmodligen Oneplus 8 och Oneplus 8 Pro till någon i juni 2020. Men kommer så mycket nytt att utvecklas från Oneplus 7t Pro? Ja, det verkar så, i alla fall om man får tro de rykten som florerar, som bland annat Forbes skrivit om.

Enligt artikeln kommer Oneplus 8 och Oneplus 8 Pro med en ny front-kamera. Precis som Samsung verkar man satsa på ett kamerahål i skärmen, där Pro-versionen får dubbla linser. Man kasserar alltså den omtalade pop up-kameran.

Vad gäller kameran på baksidan så väntas Oneplus köra vidare med tre-linslösningen. Istället adderas en så kallad time of flight-sensor, som mäter avstånd. Detta för ökad 3D-avkänningskapacitet, som kan vara bra för att förbättra ar-upplevelsen.

Vidare skriver Forbes, som hänvisar till andra källor att den snabba 90Hz skärmen i Pro kan komma att öka till 120 Hz i Oneplus 8 Pro. Det här blir också lite utav ett måste om man vill hänga med sina konkurrenter. Både Samsung och Apple väntas kliva över till 120 Hz med sina kommande flaggskeppstelefoner.

2019-10-19: Tidiga rykten om Oneplus 8

När Oneplus nyligen presenterade Oneplus 7T Pro skrev Ny Teknik att den knappt längre går att klassa som en budgettelefon, vilket tidigare har varit en stor usp för mobiltillverkaren. Instegspriset ligger på 8395 kronor, det för en mobil med 256 gigabyte lagring och 8 gigabyte arbetsminne. Mer om Oneplus 7T Pro finns att läsa här.

Oneplus 8 då, vad har vi att förvänta oss? Om "vanlig" Oneplus 8, vet vi inte så många än. Men sajten 91Mobiles kommer med tidiga rykten om Oneplus 8 Pro, de publicerar också renderingar från Onleaks. Enligt sajten är Oneplus redan redo att dumpa sin omtalade pop up-kamera. Istället kan den ersättas med ett hål i skärmen. Oneplus skulle i sådana fall gå samma väg som Samsung valde att gå med frontkameran i Galaxy S10 och Note 10.

Vidare kan Oneplus 8 Pro bli något mindre än sin föregångare Oneplus 7T Pro. 91Mobiles skriver att den kan få en kurvad 6,65 tums 90Hz-skärm, att jämföra med 6,67 tum i Oneplus 7T Pro.

Men förutom att pop up-kameran ryktas försvinna så lär vi inte se så stora förändringar till nästa års första Oneplus-modell.

Det är ännu långt kvar till lansering och det finns inga officiella uppgifter på när den kan komma att ske. Men Oneplus 6 och Oneplus 7 lanserades båda i maj, så möjligtvis lanseras även Oneplus 8 i maj.

Kalle Wiklund

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer