Allt vi vet om Oneplus 8 (och Oneplus 8 Pro)

2019-10-21 09:36  
En tidig rendering av Oneplus 8 Pro. Är det så här flaggskeppstelefonen kommer att se ut? Foto: CashKaro / OnLeaks

Nyss presenterades Oneplus 7T. Kort på slutsignal började rykten om lanseringen av nästa flaggskeppstelefon att spridas. Här samlar vi rykten om Oneplus 8 som priser, specifikationer, nya funktioner och släppdatum.

När Oneplus nyligen presenterade Oneplus 7T Pro skrev Ny Teknik att den knappt längre går att klassa som en budgettelefon, vilket tidigare har varit en stor usp för mobiltillverkaren. Instegspriset ligger på 8395 kronor, det för en mobil med 256 gigabyte lagring och 8 gigabyte arbetsminne. Mer om Oneplus 7T Pro finns att läsa här.

Oneplus 8 då, vad har vi att förvänta oss? Om "vanlig" Oneplus 8, vet vi inte så många än. Men sajten 91Mobiles kommer med tidiga rykten om Oneplus 8 Pro, de publicerar också renderingar från Onleaks. Enligt sajten är Oneplus redan redo att dumpa sin omtalade pop up-kamera. Istället kan den ersättas med ett hål i skärmen. Oneplus skulle i sådana fall gå samma väg som Samsung valde att gå med frontkameran i Galaxy S10 och Note 10.

Vidare kan Oneplus 8 Pro bli något mindre än sin föregångare Oneplus 7T Pro. 91Mobiles skriver att den kan få en kurvad 6,65 tums 90Hz-skärm, att jämföra med 6,67 tum i Oneplus 7T Pro.

Men förutom att pop up-kameran ryktas försvinna så lär vi inte se så stora förändringar till nästa års första Oneplus-modell.

Det är ännu långt kvar till lansering och det finns inga officiella uppgifter på när den kan komma att ske. Men Oneplus 6 och Oneplus 7 lanserades båda i maj, så möjligtvis lanseras även Oneplus 8 i maj.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt