Populärteknik

Äggsperiment

Kan man värma påskäggen i mikron?

Publicerad

Ett vetenskapligt sätt att tänka innebär ofta att man skall förutsäga vad som kommer att hända. Att det inte är så bra att koka påskäggen i mikrovågsugnen vet väl de flesta. Det blir mycket arbete med rengöring efteråt. Att värma ett oskalat, kokt och kallt ägg kan också vara farligt. I ett fall exploderade ägget när det tagits ut ur ugnen, och skalbitar gav ögonskador.

Men hur är det om man vill värma ett kokt, kallt och skalat ägg? Kan man då utan större risk ställa det i mikrovågsugnen under full effekt?

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här