PODCAST

Ny Tekniks största fan snart i rymden – och vad är satcom as a service?

Intergalaktiskt diskuterar Marcus Wandts kommande resa till ISS. Innan dess kan också en svensk satellit skjutas upp. Lyssna för att få veta vad den svenska rymd-vd:n tycker att Sverige kan göra bättre som rymdnation.

Publicerad Uppdaterad

Den 10 januari är det preliminära datumet för Marcus Wandts första rymdexpedition. Astronauten som på rekordfart fått lära sig hur man faktiskt är astronaut var förra året inte säker på att det någonsin skulle bli en tur upp till rymdstationen.

Utöver Marcus Wandt, vars bästa tips för att bli astronaut är att ha Ny Teknik som startsida, pratar Viktor Krylmark och Bill Burrau om den svenska satelliten Ovzon 3 i det senaste avsnittet av Intergalaktiskt.

Satelliten som utvecklats av det svenska bolaget Ovzon kan skjutas upp så snart som den 15 december med hjälp av en Spacex Falcon 9-raket. Per Nóren, vd på Ovzon, gästar podcasten för att förklara mer om satelliten och bolaget. Även om varför han tycker att Sverige behöver en mer samlad agenda när det kommer till rymdfrågor.

En annan viktig fråga kommer också upp under avsnittets gång – hur lång tid tog det egentligen för Viktor och Bill att skaffa körkort?

Prenumererar och lyssnar på Intergalaktiskt gör du genom att följa länkarna nedan till den podcastplattform du föredrar. 

Podcast Apple-enheter 

Spotify 

Acast 

Google Podcast 

Pocket Casts 

Poddbean 

Podcast Addict