Populärteknik

”Vikbar Ipad lanseras förmodligen 2021”

En rendering från nederländska LetsGoDigital som visar hur en vikbar Ipad skulle kunna se ut. Foto: Let's Go Digital
En rendering från nederländska LetsGoDigital som visar hur en vikbar Ipad skulle kunna se ut. Foto: Let's Go Digital

Apple utvecklar vikbara versioner av både Ipad och Iphone, enligt analytiker. Surfplattan bedöms vara först ut på marknaden.

Publicerad

Både Samsung och Huawei siktar på säljstart för sina vikbara mobiler under hösten, men Apple ligger inte på latsidan. Åtminstone om man ska tro analytiker från finansbolag UBS.

I en ny rapport hävdar företaget att Apple utvecklar vikbara mobiler och surfplattor och att de första kan lanseras redan mot slutet av nästa år, även om UBS anser att det är mer troligt med ett släpp under 2021. Det rapporterar CNBC.

UBS tror att den första vikbara Apple-produkten förmodligen blir en Ipad snarare än en Iphone, men båda vikbara versioner av båda enheterna påstås vara under utveckling.

Det är långt ifrån första gången det ryktas om en vikbar Ipad, flera andra analytiker har tidigare gjort samma bedömning. Dessutom har Apple de senaste åren beviljats flera patent på olika designer för vikbara mobiler och surfplattor. Baserat på läckor och spekulationer finns också en rad renderingar på hur en sådan produkt skulle kunna se ut, bland annat den du ser ovan från nederländska LetsGoDigital.