Populärteknik

Varning för toalettkapare

Ett hårdvarufel i den lyxiga Satistoaletten gör att vem som helst kan busa till det och få stolen att spola konstant eller plötsligt öppna och stänga locket, uppger bbc.co.uk.

Publicerad

Den lyxiga toalettstolen Satis som säljs för dryga 5 600 US dollar klarar att spola själv, har bidetspray, spelar musik och sprutar parfym. Tyvärr har den också ett hårdvarufel som gör att vem som helst som är på det humöret kan ställa till det för användaren genom att använda en app på sin telefon, skriver bbc.co.uk.

Toaletten styrs genom Androidappen My Satis och använder bluetooth för att få information. Men pinkoden för alla modeller är satt att vara fyra nollor, 0000. Det innebär att den kan inte återställas och kan aktiveras av alla som har My Satis-appen, uppger säkerhetsexperter.

Så vem som helst inom ett bluetooth-avstånd kan lätt öppna och stänga locket på toaletten närhelst den vill, eller spruta vatten på den inte ont anande användaren.

”Trots att sårbarheten verkar harmlös, så står det klart att företag som bygger hushållsapparater måste ha en säkerhetsaspekt i åtanke likaväl som datortillverkare har det”, uppger säkerhetsexperter från Trustwaves Spiderlabs som granskat säkerhetshålet.