Populärteknik

Uppgifter: 2020 släpper Microsoft nästa Xbox

Foto: Microsoft
Foto: Microsoft

Nästa generation spelkonsoler kan släppas om två år, och en ny Hololens ska lanseras redan nästa år.

Publicerad

Sony avslöjade nyligen att Playstation 5 är tre år bort, och nu verkar det som att Microsoft kan få ett försprång på nästa generation spelkonsoler.

Microsoft siktar på att släppa nästa Xbox, som har arbetsnamnet Scarlett, redan 2020. Uppgifterna kommer från den Microsoft-fokuserade nyhetssajten Thurrott.com som säger sig ha tagit del av intern information om flera kommande produkter från teknikjätten.

I dokumenten beskrivs Scarlett som en hel "familj" av spelenheter, men det finns inga uppgifter om vad det betyder i praktiken. Microsofts senaste spelkonsol Xbox One X släpptes 2017 och är bakåtkompatibel med alla tidigare konsoler från företaget.

Enligt samma läcka finns uppgifter om att Microsoft har som mål att lansera nästa version av sitt mixed reality-headset Hololens under första kvartalet 2019.

Redan förra veckan gick Phil Spencer som leder Microsofts spelsatsning ut med att bolaget är "djupt inte i arkitekturen i nästa Xbox", skriver The Verge.

Bolaget meddelade också att de jobbar på en stor satsning på att kunna streama spel från molnet till datorer, mobila enheter och spelkonsoler.