Digitalisering

Tre låter dig strömma Spotify fritt

Operatör inför fri surf för strömmande musik. Foto: Spotify
Operatör inför fri surf för strömmande musik. Foto: Spotify

Operatören Tre inför fri surf för strömmande musik för sina kunder. Men bara om du väljer att strömma den från Spotify, Tidal eller Deezer och inte har något av företagets kontantkort.

Publicerad

Tre ger musiklyssnarna gräddfil i sina abonnemang för mobildata och mobilt bredband. Det betyder att den datamängd som förbrukas när musik strömmas från de tre musiktjänsterna Spotify, Tidal eller Deezer inte kommer att räknas av från kundens månadspott.

Det gäller för alla företagets abonnemang som inte är kontantkort, men kanske gör störst skillnad för den som har ett abonnemang med lite data. Tres lägsta datapott ligger på 0,5 gigabyte per månad vilket motsvarar drygt 100 timmars musiklyssnande i mobilen.

Enligt en undersökning som företaget gjort med hjälp av Ungdomsbarometern håller 33 procent av svenskarna igen på musiklyssnandet för att de är rädda för att förbruka för mycket av sin surfpott. Nu hoppas Tre att stilla den oron och samtidigt kanske locka några extra kunder på köpet. Om erbjudandet kan bli aktuellt även för företagets kontantkortskunder kan företagets informationschef Kamran Alemdar inte svara på idag.

-Det kanske kan ske senare, säger han.

När det gäller andra musiktjänster än de tre som finns med från start så kan det bli aktuellt beroende på om det finns intresse och om det är tekniskt möjligt för Tre att sortera ut den strömmande musiken från annan dataöverföring från tjänsten.

Prova vår heldigitala tidning Digital Teknik – just nu 6 nummer för 149 kronor!