Populärteknik

Succé för analog version av tv-spelet Pong

Foto: Unis/Kickstarter
Foto: Unis/Kickstarter

En mekanisk homage till det klassiska tv-spelet har samlat in miljoner på Kickstarter. Nu gör spelet succé på CES-mässan.

Publicerad

Våren 2017 tog ett gäng entusiaster nätet med storm med sin jättelika analoga version av Atari-spelet Pong. På några veckor samlade han in över tre miljoner från hundratals personer som förhandsbeställde spelet på Kickstarter.

Spelet är mekaniskt och tillverkarna använder magneter för att skjutsa pong-fyrkanten fram och tillbaka i full fart över den minimalistiska spelplanen i ett försök att återskapa känslan av 1970-talets sparsmakade och intensiva spel.

Sedan framgången på nätet har utvecklarna inlett ett samarbete med Unis, en veteran inom arkadspel, och släppt sitt analoga tv-spel i flera utförande, och på årets CES-mässa i Las Vegas verkar de åter igen ha charmat publiken.

”Unis Pong-bord är ett underbart stycke maskineri, det är helt enkelt skönt att tillbringa tid med en fysisk och välfungerande maskin”, skriver Engadget efter att ha slagit några testbollar.

”Det här Pong-bordet kan vara den coolaste prylen på hela CES”, slår The Next Web fast.

Nackdelen är väl att ett Pong-bord kostar skjortan. Den billigaste varianten går loss på 3 000 dollar, knappt 27 000 kronor, medan de mer exklusiva versionerna som säljs till barer och spelhallar går ända upp mot 40 000 kronor.

Om går och tvekar kan du se en match nedan.