Populärteknik

PS5 kan gå miste om storspel efter Microsoft-köp

Xbox Series X Foto: Microsoft
Xbox Series X Foto: Microsoft

Tunga spelserier som Fallout, Elder Scrolls och Doom kan framöver bli Xbox-exklusiva. Enligt Bloomberg ska Microsoft köpa mediabolaget Zenimax för 7,5 miljarder dollar.

Publicerad

Texten är uppdaterad.

Det beskrivs som Microsofts största spelaffär någonsin. I köpet ingår nämligen den berömda utgivaren Bethesda, hem åt spel som Fallout 4, The Elder Scrolls V: Skyrim, de senaste årens olika Doom-utgåvor och spelserien Dishonored.

Faktum är att Sony i sin marknadsföring av Playstation 5 gett gott om utrymme till två kommande Bethseda-titlar: Deathloop och Ghostwire: Tokyo. De har beskrivits som inledningsvis exklusiva för Playstation 5. Microsoft bekräftade på tisdagkvällen att det upplägget fortfarande gäller.

Microsoft har fått kritik för sitt magra utbud till premiären för Xbox Series X och S. Nu verkar det i stället som om Playstation 5-köpare får klara sig utan en hel hoper kända spelserier de tidigare kallt kunnat räkna med. Microsoft har dock inte stängt dörren helt för utgivning till andra konsoler. Företaget uppger att de kommer att ta beslut om detta ”spel för spel”.