Digitalisering

Problem med Ios 8 på gamla Iphone

Den mindre skärmen på gamla Iphone kan ge problem med Ios 8. Foto: TT
Den mindre skärmen på gamla Iphone kan ge problem med Ios 8. Foto: TT

Apples nya operativsystem Ios 8 var tänkt att fungera på gamla Iphone 4S-telefoner. Men enligt Ars Technica behöver det nya systemet mer skärmutrymme och processorkraft än de gamla telefonerna har.

Publicerad

Ars Technica har installerat det nya systemet på en gammal Iphone 4S för att se vilka fördelar och nackdelar som uppdateringen för med sig.

Flera av de största fördelarna med Ios 8 fungerar på Iphone 4S, konstaterar Ars Technica. Men några funktioner som behöver nyare hårdvara går förlorade på den gamla telefonen, till exempel Air Drop och Touch ID.

Iphone 4S lilla skärm kan också vara ett problem eftersom Ios 8 handlar om att få in mycket information på de större skärmarna. ”4S-skärmen har alltid varit liten, men Ios 8 kan få den att kännas trång”, skriver Ars Technica.

När tiderna för att öppna appar jämfördes upptäckte Ars Technica att det i genomsnitt kunde ta upp till 50 procent längre tid att öppna dem i Ios 8 jämfört med i Ios 7.

Trots problemen tycker Ars Technica ändå att det kan vara värt att uppgradera sin Iphone 4S eftersom Ios 8 är en stor uppdatering som till exempel gör det möjligt att lägga in egna anpassningar i form av utbytbara tangentbord eller så kallade widgets, större självuppdaterande ikoner. ”Det är värt att stå ut med de små trögheterna för att få de nya grejerna”, skriver Ars Technica.