Populärteknik

Pixel Slate: Är det här Googles Ipad-dödare?

En läckt bild på Google Pixel Slate som publicerats av konsumentsajten Mysmartprice. Foto: MySmartPrice
En läckt bild på Google Pixel Slate som publicerats av konsumentsajten Mysmartprice. Foto: MySmartPrice

Tisdag kväll ska Google visa upp höstens produktnyheter – men den stora överraskningen verkar redan har läckt.

Publicerad

Rykten om en surfplatta från Google har cirkulerat ett tag nu, och i helgen läckte konsumentsajten Mysmartprice vad som sägs vara de första bilderna på Pixel Slate.

Om uppgifterna stämmer kommer surfplattan med ett löstagbart tangentbord, en styluspenna och stereohögtalare. Den kör inte Android utan en version Chrome OS, Googles operativsystem för bärbara datorer.

På bilderna syns också en usb c-port och ett par fläckar på baksidan som skulle kunna indikera mobilantenner samt kamera både bak och fram. Något hörlursuttag går däremot inte att urskilja.

Tidigare rykten säger att Pixel Slate kommer att släppas i fyra versioner med olika snabba processorer. Från en sävlig Intel Celeron upp till en relativt kraftfull Intel Core I7, rapporterar ZDNet. Lägg till ett antal olika konfigurationer av arbetsminne och lagringsminne så går det att ana en ganska spretig prisbild för plattan.

Pixel 3 lanseras tisdag kväll

Marknaden för surfplattor har minskat de senaste åren, men Apple ligger alltjämt i topp. Räknar man både rena plattor och hybrider med löstagbara tangentbord var drygt var fjärde enhet som såldes under 2017 en Ipad, enligt analyshuset IDC.

Pixel Slate kommer förmodligen att lanseras på ett event i morgon, där Google också väntas presentera de nya mobiltelefonerna Pixel 3 och Pixel 3 XL.