Digitalisering

Oneplus och McLaren släpper supersnabb 6T

Nya 6T McLaren Edition kommer med hela 10 gigabyte i arbetsminne. Foto: Oneplus/McLaren
Nya 6T McLaren Edition kommer med hela 10 gigabyte i arbetsminne. Foto: Oneplus/McLaren

Snabbare laddning och 10 gigabyte i RAM - kinesiska Oneplus och sportbilstillverkaren McLaren släpper en upphottad version av Oneplus 6T-modellen.

Publicerad

I dag tisdag lanserades en uppdaterad version av Oneplus 6T, en av höstens bästa Androidtelefoner. Den nya modellen har tagits fram i samarbete med det klassiska racingföretaget McLaren.

– Oneplus 6T McLaren Edition är vår snabbaste, mest innovativa produkt hittills. Vi är väldigt glada över att samarbeta med McLaren för att ge fans en känsla av hastighet och prestanda utan motstycke, säger Pete Lau, vd på Oneplus.

Telefonen är i mångt och mycket identisk med den ursprungliga modellen av Oneplus 6T, släppt i oktober. Men det finns några väsentliga skillnader.

Oneplus har alltid varit duktiga på snabbladdning av batterier. Kärnan utgörs av en teknik kallad VOOC, framtagen av den kinesiska mobiltillverkaren Oppo, som även är moderbolag åt Oneplus.

Nu har Oneplus implementerat en rejäl uppdatering av sin snabbladdningsteknik - och gett den ett nytt namn. Tillverkaren har tidigare skrutit med att det tar tar 30 minuter att ladda en Oneplus-mobil för en hel dags användning. I praktiken har det inneburit att batteriet har kunnat laddas till 60 procent på en halvtimme.

Laddar "hel dags användning" på 20 minuter

Den nya standarden "Warp Charge 30" ska ta snabbladdning till en helt ny nivå, lovar Oneplus. Siffran i namnet syftar på att 6T McLaren Edition kan laddas med en effekt på 30 watt utan att prestandan försämras eller att överflödig värme genereras, vilket i sin begränsar laddningen, hävdar tillverkaren.

Det gör att nya Oneplus 6T kan komma upp i en "hel dags användning" på 20 minuter. För att lyckas med det har Oneplus trimmat mjukvaran för batteriförbrukning, samt byggt in nya kretsar i både laddaren och mobilen. Exakt hur hög kapacitet som batteriet kan nå på den tiden återstår dock att se.

En annan intressant nyhet på tekniksidan är att telefonen har ett arbetsminne på 10 gigabyte. Originalmodellen av Oneplus 6T, släppt i oktober, levererades med 8 gigabyte i RAM. Förhoppningen från Oneplus är att de två extra gigabyten i arbetsminne ska göra det lättare för telefonen att exempelvis kunna hantera grafikintensiva spel samt 4k-filmning i 60 bildrutor per sekunder.

Samarbetet med McLaren har också haft en viss inverkan på telefonens design. På baksidan av den nya 6T-modellen syns till exempel en U-formad linje i papaya-orange, vilket är sportbilstillverkarens signaturfärg.

Oneplus McLaren Edition släpps i Sverige den 18 december. Priset för mobiltelefonen kommer att ligga på 7 595 kronor.