Populärteknik

Nya Xbox fixar all underhållning

Xbox One levereras med rörelsekameran Kinect till ett ännu okänt pris. Foto: Microsoft
Xbox One levereras med rörelsekameran Kinect till ett ännu okänt pris. Foto: Microsoft

Microsofts nya spelkonsol heter Xbox One och erbjuder vid sidan av spel även webben, tv-kanaler, videouppspelning och appar som Skype.

Publicerad

Microsoft har nu presenterat sin nya spelkonsol Xbox One där "one" står för att apparaten är den enda som behövs som underhållningscentral i vardagsrummet.

Konsolen erbjuder alltså spel, appar, tv-kanaler, blue-rayspelare och webben via Internet Explorer. En nyhet är att flera funktioner kan köras parallellt. Då kan man exempelvis se en video samtidigt som man videosamtalar med Skype i en sidomeny.

Xbox One är även försedd med röststyrning och en uppgraderad version av rörelsekameran Kinect som tillsammans med handkontrollen ingår i paketet vars pris ännu inte offentliggjorts. Lanseringsdatum är inte heller känt mer än att försäljningen startar över hela världen senare i år.

Även den hårdvarumässiga informationen är sparsam där det enda som sagts är att konsolen försetts med en ny åttakärning processor och ett arbetsminne på åtta gigabyte tillsammans med en hårddisk på 500 gigabyte.