Populärteknik

Nya flaggskeppet Xperia XZ4 kan bli Sonys comeback

Foto: BJÖRN EWENFELDT / TT
Foto: BJÖRN EWENFELDT / TT

Sony kan överraska sina konkurrenter under kommande mässa i februari. Xperia XZ4 väntas ha ett generöst lagringsutrymme och bättre batterikapacitet än någon annan mobil. Men skärmen tros vara deras största nyhet.

Publicerad

Sonys smartphone-del ser ut att hänga löst. Men en läcka avslöjar att deras nästa telefon kan vara Sonys bästa hittills, rapporterar Slash Gear. Under Mobile World Congress som startar i Barcelona den 25 februari kommer Sony att visa upp Xperia XZ4. Vad är det då som är så speciellt med mobilen?

Sony brukar vanligtvis föredra lite mindre batterier och förlänga batteritiden genom sitt stamina-läge. Xperia XZ4 kommer att ha en batterikapacitet på 4400 mAh, och blir i så fall den högsta kapaciteten för en telefon i dess kategori. Än så länge är det Huawei Mate 20 Pro som ligger i topp med 4200 mAh, och visst verkar det finnas tvivel på om Xperia XZ4 kan leva upp till sitt rykte, skriver sajten.

Xperia XZ4:s skärm ska imponera

Men funktionen som ska vända vinden för Sony är den breda skärmen. Den ska ha en display på 6,5 tum och ett bildförhållande på 21:9 med QHD-upplösning. Kanske en utmanare för LG i företagens ”tävling” om vet som ska ha bredast skärm på tv- och monitormarknaderna.

Telefonen ska ha 6 GB RAM och 128 GB internminne och kommer antagligen att använda chipet Snapdragon 855 från Qualcomm. Läckan avslöjar också att Xperia XZ4 kommer i en ny fräck färg kallad ”Deep Purple”.

Funktioner Xperia XZ4

Lagring: 128 GB (UFS)

· Micro SD-kortplats tillgänglig (512 GB)

· OS: Android 9.0

· CPU: Snapdragon 855

· Batterikapacitet: 4400 mAh

· Färgvariation: Svart, Silver, Blå, Deep Purple

· Display: 6,5 tum, OLED, QHD + (3360 × 1440) HDR 6,5 tum, 21: 9 OLED QHD +