Digitalisering

Nedskalad Google Ara klar i höst

I höst ska utvecklare kunna lägga vantarna på Googles legomobil Ara. Under nästa år ska den vara klar för leverans till vanliga konsumenter.

Publicerad

Utvecklingen av Googles modultelefon Ara har kantats av problem och förseningar, men nu verkar det som om telefonen till slut ska bli en produkt. Under sin utvecklarkonferens I/O meddelande Google att utvecklare kommer kunna lägga vantarna på ett exemplar under hösten och att Ara ska bli en kommersiell produkt 2017. Till skillnad från Googles tidigare mobilprojekt så ska Ara tas fram och tillverkas av företaget själva enligt nyhetssajten Cnet.

Idén bakom Ara är att telefonen byggs upp av utbytbara moduler med olika funktioner som kamera eller extra batteri. Modulerna fästs vi ett "skelett" som håller ihop alla delar. I ursprungsversionen skulle även telefonens radio och processor kunna bytas ut för att ge telefonen längre livslängd. Den idén har Google skrotat i alla fall för den första versionen av Ara och de delarna sitter nu inbyggda i skelettet.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här