Premium

Miniproblem: Vad flyger högt – och vad händer fem meter ner?

Veckans tre miniproblem tar med läsaren genom en klassiker från 1970-talets middagsbord till temperaturen fem meter under markytan. Och hur har du det med kunskaperna i Algol? 

Publicerad

1. Flygande Jacob 

Flygande Jacob är en maträtt som brukar innehålla kyckling, banan, chilisås och jordnötter. Receptet publicerades i tidningen Allt om mat 1976. Dess upphovsman, Ove Jacobsson, arbetade inom flygbranschen, vilket förklarar rättens namn. Den finns i många varianter.  

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här