Populärteknik

Här är allt vi vet om nya Oneplus 6T

Här samlas alla uppdateringar, rykten och läckor om Oneplus kommande mobiltelefon Oneplus 6T.

Publicerad

2018-10-22 – Apple snor rampljuset från Oneplus 6T

För flera veckor sedan spikade Oneplus lanseringsdag för den nya telefonen 6T och började bjuda in fans och journalister till den stora uppvisningen i New York den 30 oktober. Men i torsdags kom dödsstöten: Apple bjöd in till ett pressevent som började bara en timme innan Oneplus svenska vd Carl Pei skulle gå upp på scen.

Så Oneplus gjorde det enda rimliga: i helgen sköt den kineiska mobiltillverkaren fram lanseringen till den 29 oktober.

"Du kan bara spela med korten du har på handen, och vi fick en rätt dålig hand", skriver Oneplus i ett blogginlägg. "Vi måste vara realistiska. Vi är bara i början av vår resa och vi kan inte låta en av de viktigaste produkterna i vårt företags historia påverkas av en annan fantastisk lansering."

Lanseringen av Oneplus 6T kommer att livesändas på mobiltillverkarens hemsida den 29 oktober.

2018-10-09 – Oneplus 6T lanseras 30 oktober

6 november klockan 10 på förmiddagen blir säljstart i Sverige för nya Oneplus 6T. Det är en vecka efter lanseringseventet ”Unlock Your Speed” i New York 30 oktober. Enligt den kinesiska tillverkaren blir det företagets största lansering någonsin, skriver Cnet.

Lanseringen kommer att livestreamas via Oneplus hemsida och Youtubekanal.

2018-09-13 – Oneplus dödar hörlursjacket

Oneplus går i de stora mobiltillverkarnas fotspår och har beslutat sig för att skippa 3,5-millimetersjacket på nya flaggskepet Oneplus 6T.

Beskedet kommer från Oneplus svenska medgrundare Carl Pei som blivit intervjuad av Tech Radar. Han säger att Oneplus gjorde en marknadsundersökning tidigare i år och kom fram till att 59 procent av kunderna redan äger trådlösa hörlurar. Han tror att siffran ökat ytterligare sedan Oneplus lanserade sina egna trådlösa lurar i somras.

Och förhoppningen är att kunderna ändå ska bli nöjda.

"Genom att ta bort jacket har vi gjort plats för att stoppa i mer teknik. En av de stora sakerna är något som vår användare alltid frågar efter, mer batteritid", säger Carl Pei till Tech Radar.

Oneplus 6T kommer att säljas med en adapter för att kunna koppla in hörlurar i usb-porten, och företaget kommer även att lansera ett par nya hörlurar med usb c-plugg.

2018-09-11 – Rykten om ett släppdatum redan i oktober

Oneplus 6T kan vara närmare än vi trott. Källor med insyn i företaget uppger att telefonen kommer att släppas redan i oktober, rapporterar Cnet.

Mobilen sägs samtidigt få en liten prisökning. Exakt marknadspris är inte spikat med kring 550 dollar för instegsmodellen. I dag kostar den billigaste varianten av Oneplus 6 runt 529 dollar, eller 5 295 kronor i Sverige.

I en separat artikel bekräftar Cnet dessutom att Oneplus 6T kommer att få en fingertrycksavläsare i skärmen. En representant för mobiltillverkaren säger att de arbetat på tekniken ända sedan utvecklingen av 5T, men att den nu är redo för lansering.

2018-09-07 – Mystisk låda är första tecknet på en ny Oneplus-telefon

Mobiluppstickaren Oneplus har med konceptet hög kvalitet och låg prislapp börjat få ett rejält fotfäste. Vårens lansering av kritikerrosade Oneplus 6 befäste positionen ytterligare.

Men nu väntar nästa telefon. Förra året släppte bolaget först modellen Oneplus 5 i juni och sedan 5T i november. Så frågan är om nummer 6 också får en efterträdare någon gång under hösten.

I veckan kom åtminstone en av allt att döma avsiktlig läcka som ger en fingervisning om vad nästa telefon kan innehhålla. En användare på det kinesiska sociala nätverket Weibo laddade upp en bild på en tom Oneplus-kartong som innehöll en skiss på en mobiltelefon.

Bilder som sedan fångades upp av Slashleaks.

Det första som fångar ögat är att sensorhakan på telefonens framsida har krympt ordentligt. Utseendet påminner om nya Oppo F9 - ingen förvåning i sig då Oppo och Oneplus har samma ägare.

Läckan indikerar också att Oneplus 6T får en fingertrycksavläsare under glaset, i stället för en placerad på baksidan som hos 5T och 6.