Övriga nyheter Gör ditt kokta ägg rått igen Forskare har lyckats ”o-koka” ett ägg. Det kan leda till bättre cancerbehandling och nya sätt att tillverka ost. Jan Melin Publicerad 9 feb 2015 kl 07.41 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta Annons Den vetenskapliga rapporten Shear-Stress-Mediated Refolding of Proteins from Aggregates and Inclusion Bodies lockar förmodligen bara experter. Men då den beskriver hur man kan få ett vanligt kokt ägg att åter bli rått blir det intressant för de flesta.Det är forskare vid University of California Irvine i USA och Flinders University i Australien som lyckats med denna oväntade form av reverse engineering. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ nyheter koka ägg övriga nyheter Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta
Premium Ovanligt mycket vindkraftsel – och ovanligt höga minuspriser Ny Tekniks elrapport. Vindkraften producerade mer el än under någon tidigare aprilmånad.
Premium Vätgas i vindpark stoppas av myndighet – efter miljonstöd Två aktörer vill tillverka vätgas i vindkraftsparker och har fått klimatstöd på 40 miljoner kronor av en myndighet. Men en annan myndighet ger avslag.
Nu är Vattenfalls tyska jätteförsäljning klar Vattenfalls försäljning av sin värmeverksamhet i Berlin är nu klar. Detta efter att federala myndigheter i Tyskland godkänt försäljningen i april, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.