Övriga nyheter

Fem prylar som testar gränserna

5.
1. Glutenfritt? Nima är ett portabelt mat-labb. Du kan till exempel testa för glutennärvaro. Nima består av en sensor och paket med engångskapslar för att utföra testerna. Pris: 1 700 kronor.
2. Lyssna selektivt Ibland är man omgiven av ljud som är fullständigt olidligt. Men nya öronpluggar från Here isoleras det irriterande ljudet och tystnar. Propparna synkar med en smartphoneapp så du kan välja vilka frekvenser du vill filtrera bort. Pris: 2 200 kronor.
3. Gå in i dig själv Ett flipperspel gör det möjligt för dig att zona ut från allt annat. Detta är det officiella Big Lebowski-spelet, komplett med ljudspår och bilder från filmen. En summa från varje sålt spel går till The Dudes favoritvälgörenhet No kid hungry. Pris: 74 000 kronor.
4. Se färgerna rätt Färgblindhet är begränsande för många. Amerikanska Enchroma har tagit fram ett par glasögon som ska korrigera färgerna så att 80 procent av de färgblinda upplever färgerna på samma sätt som en färgseende. Pris: 4 000 kronor.
5. Katapult Om du inte har möjlighet att flyga i en F-4 Phantom kanske du ändå vill njuta av att sitta skönt? I en riktig stol från det amerikanska stridsplanet? Stolen, som är tillverkad av Martin-Baker, har bland annat säkerhetsbälte, syrgastank och utsjutningsknapp. Pris: 170 000 kronor.

Ibland vill man hjälpa människor att hitta eller flytta sina gränser. Sanna Percivall föreslår glutentestare, katapultstol och öronpluppar.

Publicerad

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här