Digitalisering

En vitaminkur för Windowsmobiler

Windows Phone 7 är klart. Microsofts senaste operativ­system för mobiltelefoner har funnits på marknaden ett tag. Men med den första stora uppdateringen, Mango, fylls viktiga luckor i.

Publicerad

De som köpte en Windows Phone 7-telefon redan i våras har fått leva med en lång rad brister. Telefonerna har saknat svenskt tangentbord, svensk ordlista, möjlighet att klippa och klistra text mellan applikationer och att snabbt växla mellan de program som är i gång.

Med Mango-uppdateringen är allt detta åtgärdat och det känns som om Windows-telefonerna kan gå en match mot Android och Iphone. Jämfört med de telefoner som fanns ?i butik efter årsskiftet är de nya mycket snabbare att använda. Stöd för svenskt språk och de övriga nyheterna gör stor skillnad i den dagliga användningen. Möjligheten att skapa grupper med olika kontakter är ett annat sätt att effektivisera användningen. Med en grupp för de närmsta vännerna blir det till exempel enkelt att läsa deras senaste uppdateringar på både Facebook och Twitter.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här