Övriga nyheter

En tröst i mörkret

För coola händer: Den ”uppladdningsbara handvärmaren” i aluminium laddas upp via en usb-kabel och avger sedan värme under ”upp till” 2,5 timme, enligt tillverkaren. Recensenter menar att den tiden är överdriven. Tillverkaren utlovar 40 grader, och att en lampa blinkar när det är mindre än 15 procents kapacitet kvar i batteriet. Värmarens mått är 90 x 40 x 8 mm. Pris: 150 kronor.
En socka med godis: Strumpan som har en inbyggd värmeslinga drivs av ett vanligt batteri, som förvaras i en ficka i strumpskaftet. Den låga strömstyrkan ska minska risken för stötar och brännskador även i vått tillstånd. Den ”batteriuppvärmda sockan” blir bara 35 grader. Bör inte användas av diabetiker. Pris: 200 kronor.
För musikälskares kalla öron: En varm mössa med inbyggda hörlurar passar perfekt för en kall dag. Hörlurarna har en 120 cm lång sladd och kan kopplas in till alla apparater med 3,5 mm hörlursutgång. Tillverkaren påminner om att hörlurarna ska tas ut före tvätt! ”Tooks hörlurmössa” finns i 100 procent polyester eller en variant med 70 procent polyester och 30 procent ylle. Pris: 300 kronor.
Kroppsnära element: Det nystartade kanadensiska företaget Fuelwear har lagt in batteridrivna värmelement vid ryggslutet och över bröstet i en tröja. Temperaturen ökar tio grader under tre timmar eller 2,5 grader under en längre tid, tolv timmar. För att styra temperaturen finns en termostat. De första leveranserna är planerade till i mars 2015. Pris: 1 400 kronor.
En värmande hand: Vem vill inte ha något varmt att hålla i handen? Med Heated Mouse håller du fingrarna varma även om du tvingas skriva långa rapporter i nedkylda rum. Musen kopplas in med usb-kabel. Pris: 200 kronor.
En uppkopplad fotmatta: Drar det från golvet? Det löser du med golvmattan Cozy Foot Warmer som kopplas upp till elnätet. Perfekt under datorn eller framför tv-apparaten, tipsar försäljaren. Pris: 350 kronor.

Ett uppkopplat liv, blir ett varmare och lyckligare liv, tror Helen Ahlbom, som snöat in på uppkopplade prylar.

Publicerad

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här