Digitalisering

Apple får kritik för kartapp – Google uppdaterar sin

Medan Apple kritiseras för den nya appen med kartor i IOS 6 uppdaterar Google sin kartapp för Android. Frågan är nu om Google gör en ny app för Iphone.

Publicerad

Apples egen app för kartor pekas av många ut som den största svagheten i IOS6 och Iphone 5. Den beskrivs som elegant och imponerande men med dåliga sökträffar i kartan och dåliga vägval. Dessutom saknas information om kollektivtrafik vilket Google har i sin kartapp som hittills använts i Apples produkter. Även Googles gatuvy saknas.

Samtidigt uppdaterar nu Google sin app för Android, rapporterar New York Times. Bland nyheterna finns synkronisering mellan dator och mobil så att en kartsökning som gjorts medan man är inloggad hos Google på datorn automatiskt dyker upp bland senaste sökningar i mobilen.

Frågan är nu om Google kommer att göra en egen kartapp för Apples IOS.

Många påpekar att karttjänster förbättras med antalet användare. Google låter exempelvis användare lägga till information via Google Map Maker.

Att Apple nu byter ut Google Maps mot sina egna kartor innebär att Google på kort tid förlorar ett stort antal användare, vilket skulle kunna motivera en satsning på en separat kartapp för IOS.