Karriär

Lönen inte viktigast när vi byter jobb

Lönen är inte viktigast när vi byter jobb, enligt Ewa Helander. Bilden är ett montage. Foto: Privat samt MARTIN PHILBERT / Image Source / IBL Bildbyrå

Det visar sig att en fet lön inte kan kompensera för vantrivsel – i alla fall om man frågar karriärcoacher. Avsaknad av utveckling, dåligt ledarskap och monotona arbetsgifter väger långt tyngre när det är dags att byta jobb.

Publicerad

Det låter kanske som tomt prat, men lönen är faktiskt inte den viktigaste moroten när svenskarna jagar nya arbetsgivare. Tillsammans har de tre kollegorna på Karriärcoacherna hjälpt hundratals svenskar på resan mot en ny anställning. Vilka är då de vanligaste skälen till att man överger sitt gamla jobb? Ewa Helander avslöjar att pengarna hamnar långt ned på listan.

– Lönen kommer i stort sätt aldrig högst upp. Man ska naturligtvis ha en lön man är nöjd med, men en högre lön är väldigt sällan skälet till att man kontaktar oss. Det rör sig i så fall om att andra har fått en högre lön och att man därför känner sig orättvist behandlad, säger Ewa Helander.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här