Lantmäteriets anställda fick en extra slant för att rusta hemmakontoret

2021-01-20 09:43  
Lantmäteriet gav sina anställda 5000 kronor för att förbättra sina hemmakontor. (Genrebild) Foto: Pexels

Decemberlönen blev högre än vanligt när Lantmäteriet beslutade sig för att låta alla anställda förbättra sin arbetsmiljö på hemmakontoret.

Pandemin har medfört att anställda på Lantmäteriet jobbar hemifrån, men på de lokala kontoren har förutsättningarna skilt sig åt. Vissa har kunnat låna hem exempelvis skärmar och stolar medan andra haft det motigare eftersom chefer varit tveksamma till att utrustning lämnade kontoret.

För att kunna köpa den kontorsutrustning som behövs i hemmen beslutade Lantmäteriet att alla anställda skulle få 5000 kronor extra på decemberlönen, skriver tidningen Ingenjören.

Läs mer: Vittnesmål: Företag försvårar distansjobb

– Beskedet har tagits emot mycket positivt från de anställda. Summan räcker förstås inte till allt, men det är en viktig signal att arbetsgivaren vill förbättra möjligheterna för de anställda att kunna jobba hemifrån även i framtiden, säger Lantmäteriakademikernas ordförande Magnus Landgren till Ingenjören.

Pengarna, som får användas valfritt utan krav på redovisning, ges också till nyanställda. Föräldralediga och tjänstlediga får bidraget när de är tillbaka på jobbet. 

Charlotte Delaryd

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt