Innovation

Beyond Meat öppnar fabriker i Europa

Beyond Meat satsar på Europa. Foto: Beyond Meat/Pressbild

En av de mest hajpade tillverkarna av köttliknande vegetariska produkter gör en storsatsning på Europa. Beyond Meat öppnar två fabriker i Nederländerna.

Publicerad

Amerikanska Beyond Meat gör köttliknande biff, korv och en ”blödande” hamburgare som alla är helt vegetariska. Basen utgörs av ärtprotein. Den röda färgen i den blodiga burgaren kommer från rödbetor.

Bolaget är ett av de mest hajpade på den hastigt växande marknaden för växtbaserade produkter som ska se ut som, smaka som och ha en konsistens som liknar kött. Nu står det också klart att Beyond Meat öppnar två fabriker i Europa. Detta för att påskynda leveranser och öka sin tillverkningskapacitet i regionen. Det här ska i sin tur göra bolaget mer kostnadseffektivt och miljövänligt, enligt vd Ethan Brown.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här