Hållbar industri Till bords på robotkrogen De jobbar fem timmar i sträck med att laga mat, servera och underhålla gästerna. Sen två timmars paus för att ladda batterierna. Haohai Robot Restaurant har en lite speciell personal. Fredrik Karlsson Publicerad 16 okt 2012 kl 07.00 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta Annons Robotarna lagar dumplings och nudlar på den kinesiska restaurangen medan andra robotar serverar.En rätt kostar mellan 40 och 50 yuan, ungefär en femtiolapp i svenska kronor på Haohai Robot Restaurant i Harbin som är Kinas fjärde robotrestaurang. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ robot automation industri hållbar industri Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta
Premium Laserstråle vapen mot drönare – bara det finns tillgång till el Drönare utrustade med sprängämnen har blivit ett hot. Nya system som nu är under utveckling ska kunna slå ut större drönare, missiler och flygplan.
Premium Vätgasmackarna blir utan egen vätgas – kostnaden ett av flera skäl Sätt en elektrolysör vid macken och fixa vätgasen på plats. Så lät strategin för flera aktörer. Men verkligheten satte käppar i hjulen. Ingen av 23 planerade tankstationer blir självförsörjande på vätgas.
Synen på Polestar i Kina: ”Aldrig hört talas om dem” Efter en stormig vår är det upp till bevis för Polestar. I år lanseras två modellnyheter och de ska hjälpa till att vända skutan. Men hur är synen på märket och den livsviktiga modell 4 på den kinesiska marknaden?