Hållbar industri

Göteborgsbolagets 3d-skrivare printar i kevlar

Unga svenska bolaget Magicfirm Europe vill ta 3d-printing till ny helt nivå med en ny maskin som kan skriva ut i kolfiber- och kevlarförstärkt nylon.

Publicerad

För snart två och ett halvt år sedan presenterade Göteborgsbolaget Magicfirm Europe sin första 3d-skrivare, som säljs under varumärket Zyyx. Det fick skrivaren att sticka ut i mängden var en snillrik konstruktion med bland annat ett aktivt kolfilter och ett undertryck under skrivarens kåpa. Innovationen gör det möjligt att filtrera bort de starka lukter som annars ofta är förknippat med 3d-printning.

Under 2016 har man arbetat med vad som blir nästa generations Zyyx:s skrivare. Nu är man redo att presentera resultatet: Den nya skrivaren Zyyx Pro. Den största nyheten med den färska Pro-skrivaren är att den kan printa i ren nylon och kolfiberförstärkt nylon, samt nylon som har förstärkts med para-aramidfiber, mer känt under handelsnamet ”Kevlar”. Kännetecknande för dessa material är att de är betydligt mer slitstarka än de ABS- och PLA-platser som vanligtvis används i 3d-skrivare.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här