Mowag överklagar upphandlingen

2010-08-23 14:22  
Piranha

Den schweiziska försvarsföretaget Mowag överklagar FMVs upphandling av stridsfordon. Mowags fordon Pirhanha diskades tidigt i upphandlingen av formella skäl.

(Uppdaterad) Man uppfyllde inte ett antal så kallade ”skall”-krav, bland annat relaterade till motorstyrka: fordonets hastighet och förmåga att bärga i terräng.


Nu anser företaget att upphandlingen var felaktig. Mowag, som sedan april formellt heter General Dynamics Land Systems Europé, har begärt inhibition, det vill säga att upphandlingen stoppas till den har granskats och Förvaltningsrätten fattat beslut om den gått rätt till.


Om Mowag får rätt i sitt besvär innebär det att upphandlingen av 113 stridsfordon till det svenska försvaret får göras om för andra gången. Det innebär också att Hägglunds fordon Alligator – som i likhet med Mowags Pirhanha diskades av formella skäl – kan få ytterligare en chans.

Eddie Pröckl

Mer om: Sep Hägglunds

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt