De gör fossilmodeller till elbilar på en dag

2019-08-29 13:39  
Foto: Transition-One

För 91 000 kr förvandlas din gamla bensin- eller dieselmodell till en elbil. Transition-One hävdar att de kan genomföra konverteringen på en dag.

Att göra om klassiska fordon med förbränningsmotorer till elbilar är i sig inget nytt – men det är ett nöje som vanligtvis går på hundratusentals kronor. Franska Transition-One hävdar dock att de kan få in en eldrivlina i småbilar för en prislapp på strax över 91 000 kronor.

Uppstartsföretagets första prototyp är en Renault Twingo från 2009. Transition-One köpte upp begagnade Tesla-batterier från ett skrotupplag. En modul placerades fram och två moduler monterades där Twingons bensintank brukade sitta. Totalt väger bilens eldrivlina cirka 120 kilo och den ger Renaulten en räckvidd på 180 kilometer.

Genomför konverteringen på en dag

Det unika är att de har utvecklat en mycket enkel installationsprocess som låter dem genomföra hela konverteringen på en dag. Transition-One siktar på prislappen 8 500 euro – Frankrike ger dock stöd till konvertering av inhemska modeller, så för fransoser skulle summan kunna bli så låg som 5 000 euro, motsvarande strax under 54 000 kronor.

I dagsläget stödjer deras metod konverteringen av Renault Twingo II, Fiat 500, Citroën C1, Peugeot 107, Toyota Aygo samt Volkswagen Polo. Enligt Electrek bygger budgetdrivlinan på begagnade batterier, och det som utlovas på bolagets hemsida är en räckvidd på 100 kilometer med en topphastighet på 110 km/h.

John Edgren

Mer om: Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt