ELBILAR

Volvo Cars elektrifierar hela sitt modellprogram - ANALYS

Volvo Cars samtliga nya modeller som lanseras från och med 2019 kommer att vara utrustade med en elmotor. Det innebär att Volvo är den första av de traditionella biltillverkarna som tar steget från bilar som endast är utrustade med förbränningsmotor. Samtidigt innebär beslutet att elektrifieringen får en central position i företagets framtida verksamhet.

Publicerad Uppdaterad

Volvo Cars samtliga nya modeller som lanseras från och med 2019 kommer att vara utrustade med en elmotor. Det innebär att Volvo är den första av de traditionella biltillverkarna som tar steget från bilar som endast är utrustade med förbränningsmotor. Samtidigt innebär beslutet att elektrifieringen får en central position i företagets framtida verksamhet. (SE UPPDATERING LÄNGST NED)

”Det här handlar om kunden”, säger Håkan Samuelsson, VD och koncernchef. ”Människor efterfrågar elektrifierade bilar i allt större utsträckning och vi vill möta våra kunders nuvarande och framtida behov. Nu kan du välja en elektrifierad version av din favoritmodell från Volvo.”

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här