Nu kan du få Tesla Model 3 med dragkrok

Foto: Tesla

Ett efterfrågat tillval kommer till Model 3. Detta då Tesla nu erbjuder en fabriksmonterad dragkrok till sin instegsmodell.

Tesla är en förnyare i bilsegmentet och när Model 3 kom till Sverige så gjorde den ett stort avtryck i försäljningen. Den kompakta sedanen seglade nämligen in som den femte mest sålda bilmodellen. Men även om vi går allt mer från att vara en kombimarknad – finns de vissa saker som vi nordbor inte vill vara utan – en av dessa är dragkrok.

Efterfrågan har varit stor och nu meddelar Tesla att man öppnar upp tillvalet. Med detta får Model 3 dra upp till 910 kilo, vilket kanske inte räcker för att dra hästkärran – men nog för att kunna köra skräp till återvinningen eller för att lägga i en mindre båt.

Läs mer: Tesla har kört om Volkswagen i Norge

Dragkrok erbjuds till versionerna Standard Range Plus samt Long Range AWD/RWD – de som köper Performancemmodellen får dock inte denna möjlighet. Priset ligger från 11 500 kr.

Tesla-bilar diagnostiserar sig själva

Tesla kommer med ytterligare en uppdatering till sina bilar. Den gör att bilarna nu kan diagnostisera sig själva, samt förbeställa reservdelar, om det skulle behövas.

Flera Tesla-ägare har noterat nya meddelanden på skärmen i bilen. Där kan det stå att bilen upptäckt ett oväntat fel, och att reservdelar skickats till bilägarens valda Tesla Service Center.

Den smarta funktionen har man petat in i ett försök att korta ledtider, och effektivisera reparationer för elbilarna, Tesla beskriver det som att man kan hoppa över läkarbesöket och gå direkt till apoteket, i en tweet.

Felix Björklund

Viktor Krylmark

Mer om: Tesla Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt