Ingen mer gratisparkering för elbilar i Oslo

2020-01-13 07:17  
Elbilar har länge fått parkera gratis i Oslo. Snart är det slut med det. Arkivbild. Foto: TT

Nu är det snart slut med gratis parkeringsplatser för elbilar i Oslo.

Hittills har elbilsägare inte behövt betala för att parkera sina fordon på kommunala parkeringsplatser i den norska huvudstaden, men från den 1 mars måste även de öppna plånboken.

Men de får fortsatt kraftig rabatt, årsavgiften för en elbil kommer att hamna på 720 norska kronor – 20 procent av den nya ordinarie avgiften på 3 600 kronor.

Elbilsägare som besöker Oslo får också rabatt och betalar även de bara en femtedel av den ordinarie avgiften när de parkerar.

Läs mer: Elbilarnas segertåg fortsätter i Norge

En parkeringsplats är värd mycket pengar och det är helt rimligt att man ska betala för att parkera sin bil på kommunal mark. Väldigt många i Oslo betalar långt mer än (nuvarande) 3 000 kronor för att parkera i sina garage. Varför skulle det vara så bra att deras grannar får parkera helt gratis på gatan, säger miljöpartisten och miljökommunalrådet Arild Hermstad till Aftenposten.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt