Ingen mer gratisparkering för elbilar i Oslo

2020-01-13 07:17  
Elbilar har länge fått parkera gratis i Oslo. Snart är det slut med det. Arkivbild. Foto: TT

Nu är det snart slut med gratis parkeringsplatser för elbilar i Oslo.

Hittills har elbilsägare inte behövt betala för att parkera sina fordon på kommunala parkeringsplatser i den norska huvudstaden, men från den 1 mars måste även de öppna plånboken.

Men de får fortsatt kraftig rabatt, årsavgiften för en elbil kommer att hamna på 720 norska kronor – 20 procent av den nya ordinarie avgiften på 3 600 kronor.

Elbilsägare som besöker Oslo får också rabatt och betalar även de bara en femtedel av den ordinarie avgiften när de parkerar.

Läs mer: Elbilarnas segertåg fortsätter i Norge

En parkeringsplats är värd mycket pengar och det är helt rimligt att man ska betala för att parkera sin bil på kommunal mark. Väldigt många i Oslo betalar långt mer än (nuvarande) 3 000 kronor för att parkera i sina garage. Varför skulle det vara så bra att deras grannar får parkera helt gratis på gatan, säger miljöpartisten och miljökommunalrådet Arild Hermstad till Aftenposten.

Mer om: Elbilar Norge

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt