Uppgifter: Nya Android får nytt användargränssnitt

2021-05-17 16:22  

När det börjar dra ihop sig till Googles stora årliga konferens I/O kommer nya uppgifter om nästa version av operativsystemet Android. Om de stämmer kommer Androidanvändare att få en helt ny användarupplevelse.

Google I/O inleds klockan 19 på tisdag kväll, och pågår i två dagar. I vanlig ordning väntas nyheter, både kring nya produkter och utveckling av Googles viktigaste verksamhet. En av dem är Android, det globalt sett dominerande operativsystemet för mobiltelefoner. Den senaste versionen är Android 11, men många bedömare menar att vi kan vänta oss en presentation av Android 12 på konferensen. 

Och redan nu kommer nya uppgifter om Android 12 från Youtubekanalen Front Page Tech. Uppgifterna har rapporterats om av en rad internationella tekniksajter, och går framför allt ut på ändringar i användargränssnittet.

Läs mer: ”Innan du ens har öppnat appen blir du övervakad”

Notifikationer visas via en siffra

Bland annat kommer nya funktioner för klockan, vädret, ett enkelt sätt att ändra skärmens ljusstyrka, och en annan hantering av notifikationer. Det ser ut som att alla olästa notifikationer från olika appar kommer att samlas på hög och synas genom en siffra i hörnet. Siffran motsvarar antalet olästa notifikationer, och genom att trycka på siffran kan användaren se dem alla.

Läs mer: Efter uppdateringen – nu kan du se på film i Polestar 2

Google livesänder hela konferensen

Om uppgifterna stämmer eller inte kommer vi att få veta när presentationen kommer – sannolikt alltså under Google I/O i veckan. Techjätten livesänder det, givetvis via Googleägda Youtube, vilket går att följa här:

Den som vill djupdyka i uppgifterna om Android 12 kan titta på hela videon från Front Page Tech här:

Henning Eklund

Mer om: Google Android

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt