MWC: Huawei ryter ifrån mot USA

2019-02-25 08:47  
Richard Yu, chef för Huawei. Foto: Huawei

Representanter för Huawei slår tillbaka mot de amerikanska anklagelserna om att bolaget är en säkerhetsrisk och att tekniken kan användas av de kinesiska säkerhetstjänsterna.

Företrädare för amerikanska myndigheter har i flera månader försökt förmå västländer att inte använda Huaweis teknik i de kommande 5g-näten. Men Huaweis nuvarande styrelseordförande Guo Ping säger sig inte bry sig om hotet att USA skulle förbjuda Huawei på den amerikanska marknaden.

– 2018 hade Huawei intäkter på över 100 miljarder dollar. Andelen som kommer från USA är väldigt liten, vilket betyder att vi helt kan strunta i den marknaden, sade Guo Ping på en presskonferens i Barcelona under söndagen.

Läs mer: Tidslinje: Händelserna som skakat telekomjätten Huawei

Han sade att ett förbud i första hand skulle slå mot de små telekomföretagen som använder Huaweis utrustning. Guo dementerade också anklagelserna att de skulle tillåta kinesiska myndigheter att få en bakdörr in i deras utrustning.

– Huawei kommer aldrig att bryta mot de lagar i de länder vi verkar.

Han poängterade att USA inte representerar hela världen. Och han hoppas att varje land tar egna beslut utifrån sina intressen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt