Ikea öppnar nätbutik på Alibabas plattform

2020-03-10 07:19  
Alibaba-grundaren Jack Ma. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix / TT, Wang Quanchao

Ikea börjar sälja sina produkter på kinesiska it-konglomeratet Alibabas e-handelsplattform Tmall, skriver möbeltillverkaren i ett pressmeddelande

Det är första gången under dess 77-åriga historia som Ikea erbjuder sina varor via en tredje part, rapporterar Reuters.

Runt 3 500 av Ikeas produkter kommer att säljas i ett virtuellt Ikea-varuhus på Tmall, som är en stor e-handelsplattform för kinesiska konsumenter.

Den nya e-butiken kommer till en början att vara tillgänglig för boende i tre provinser i östra Kina och storstaden Shanghai och blir ett komplement till företagets fysiska varuhus och egen webbshop, skriver Reuters. Försöket kommer att pågå i sex månader och förhoppningen är att nå fler konsumenter.

"På Ikea är vi väldigt stolta över våra ikoniska Ikea-varuhus, med över en miljard besökare varje år världen över. Samtidigt är vi väldigt intresserade av hur vi kan bli bättre och lära oss mer", säger vd:n Jon Abrahamsson Ring i pressmeddelandet.

Mer om: Ikea Alibaba

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt