Här öppnar långtidshotellet för bostadslösa it-konsulter

2017-10-23 13:14  
I Stockholmsförorten Flemingsbergs byggs ett nytt hotell som riktar sig direkt mot it-branschen.

Bostadsbristen skapar rekryteringsproblem för Stockholms it-bransch. Ett nytt hotell ska göra det enklare för bolagen att hitta husrum åt sin anställda.

It-företagen i Stockholm växer snabbt och skriker efter personal, visar Handelskammarens rapport Stockholmsbarometern.

Samtidigt skapar den stora bristen på bostäder i Stockholm problem för bolag som vill rekrytera. Ett av fem företag i staden har någon gång misslyckats med rekrytering på grund av bristen av bostäder, enligt Handelskammaren.

Den rådande situationen har fått hotellkedjan Forenom att satsa på ett nytt långtidshotell i Stockholmsförorten Flemingsberg som riktar sig direkt mot it-branschen.

En målgrupp som Forenom har särskilt stora förhoppningar på är it-bolag med anställda som arbetar i Stockholm under en tidsbegränsad period.

"Eftersom efterfrågan av olika typer av it-konsulter är fortsatt hög, och tillfälliga projekt är vanliga, räknar vi med att det nya hotellet kan bli ett bra alternativ för många i it-branschen", skriver Forenom i ett pressmeddelande.

Långtidshotellet Forenom Aparthotel Stockholm South slår upp portarna i mitten av november. I byggnaden kommer att finnas 205 rum som är mellan 15 och 55 kvadratmeter stora.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt