Här är numret till Googles <br></br>nya telefonsupport

2010-02-09 11:03  
Googles första "it-pryl" på nya internetbutiken - Nexus One. Klicka för större bild.

Nu har Google dragit igång en egen kundtjänst via telefon, för den nya egna mobilen Nexus One. Från Sverige kan man ringa gratis.

Än så länge hanterar Google bara frågor kring beställningar av mobilen i sin egen support. För tekniska problem hänvisar Google till tillverkaren HTC.

Telefonsupporten kan ses som ett svar på en våg av frågor från kunder i samband med attGoogle började sälja sin första egna mobilstrax efter nyår.

Mobilensäljs via webben, olåst och osubventionerad, vilket enligt Google är ett försök att bryta den traditionella amerikanska modellen med mobiler som normalt säljs låsta och subventionerade av operatörerna.

Google verkade dock inte ha varit förberett på kundernas krav på support vid försäljning av produkter via webben.Nyligen annonserade Googleefter en person som ska ansvara för kundsupport för Nexus One.

Numret till telefonsupporten är +1-888-486-3987 och med svensk tid är det nattöppet – från 16.00 till 07.00.

Teknisk support från HTC når man på +1-888-216-4736, från kl 15.00 till 10.00 svensk tid.

Ett tips för den som vill ringa är att använda en kommunikationstjänst som Skype – att ringa till amerikanska 888-nummer är då gratis.

Nexus One är en pekskärmsmobil baserad på Googles operativsystemAndroid.

Mats Lewan

Mer om: Google Android

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt