Här är blundern som Microsoft helst vill glömma

2019-05-07 13:45  
Neil Armstrongs första steg på månen, återskapat i augmented reality. Foto: Microsoft

Microsoft tänkte inleda sin utvecklarkonferens med en häftig demonstration. Men tekniken var inte på företagets sida.

Fysikern Max Tegmark brukar nämna Apollo 11 som ett exempel på perfekt skriven kod. En enda bugg i systemet hade kunnat vara katastrofal för de tre astronauterna.

Microsoft hade planerat inleda sin utvecklarkonferens Build 2019 med en Hololens-visning av just månlandningen. Microsoft ville demonstrera hur augmented reality, förstärkt verklighet, kan ge en ny typ av historielektion. Dessutom skulle Microsoft visa att deras nya headset, Hololens 2, kan återge högupplöst grafik via streaming från kraftfulla pc-datorer. Det var tanken i alla fall.

Men när A Man on the Moon-författaren Andrew Chaikin, som bjudits in för att demonstrera tekniken, stod på scenen inför en fullsatt lokal fungerade ingenting.

Läs mer: Här testar Ny Teknik nya Hololens 2

– Det verkar som att det är svårare att genomföra en demonstration i direktsändning än vad det är att landa på månen, sa Chalkin.

Efter några sekunder tackade han för sig och lämnade scenen. Microsofts vd, Satya Nadella, klev istället upp och låtsades som om ingenting avvikande hade hänt.

Det finns dock en video – som du också kan se här nedan – som visar demonstrationen under en repetition av Build-konferensen. Då fungerade allt som planerat.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt