De hackade ett Boeing 757 – utan att piloterna märkte något

2017-11-15 07:14  
Ett Boeing 757 hackades när det stod på starbanan. Det är däremot inte planet på bilden som hackades, även om det är av samma modell. Foto: Chris O'Meara

Det här är lite beklämmande nyheter för ett av USA:s mest använda linjejetplan – Boeing 757 hackades utan att piloterna märkte något.

I ett test hackade en forskargrupp inom den amerikanska säkerhetstjänsten ett Boeing 757 – utan att piloten märkte något, skriver CBS News.

Robert Hickey, en cyberutredare vid den amerikanska säkerhetstjänsten, lyckades ta över passagerarplanet på startbanan på Atlantic City airport, New Jersey.

Under ett tal vid CyberSat Summit Hickey avslöjade Hickey nyligen detaljerna om planhacket som genomfördes 2016.

– Vi fick planet den 19 september 2016. Två dagar senare lyckades jag med ett icke-kooperativt intrång på distans. Vilket betyder att jag inte hade någon som rörde vid planet, jag hade inte något insiderhot. Vi lyckades ta oss igenom säkerheten och kunde etablera en närvaro i flygplanets system, säger Hickey.

Läs mer:

Läs mer: Lockheed Martin utvecklar laservapen till framtidens stridsflygplan

Utredaren hävdar att hans grupp använde radiofrekvenskommunikation för att hacka farkosten, men detaljerna om överträdelsen är fortsatt hemlighetsstämplade.

Boeing observerade testet och presenterades sedan för resultatet.

– Vi är övertygade om att testet inte identifierade några cybersårbarheter i 757 eller något annat Boeingplan, sa företaget i ett uttalande till CBS.

Boeing 757 har inte varit i produktion sedan 2004. Men det åldrande planet används fortfarande i hög grad av flera flygbolag i USA. Även Donald Trumps privata flygplan är en Boeing 757.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt