Clubhouse inför dricks till skapare

2021-04-06 14:27  
Clubhouse är en ljudbaserad gratisapp där användaren kommunicerar med andra eller lyssnar på andras samtal i så kallade "rum". Genrebild. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Ljudappen Clubhouse säger i ett uttalande på sin hemsida att de kommer att börja tillåta användare att skicka pengar till andra kreatörer på plattformen.

Möjligheten för lyssnare att kunna ge dricks till andra användare vars innehåll de vill stödja är ett första steg för företaget bakom appen att introducera pengar på plattformen. I uttalandet säger Clubhouse att "100 procent" av pengarna någon skickar kommer att gå till användaren. En mindre avgift för själva överföringen ska gå till företaget som Clubhouse anlitar för att göra överföringen möjlig. Inga pengar ska gå till Clubhouse.

Hur Clubhouse ämnar finansiera plattformen i framtiden har varit ämne för debatt sedan appen för några månader värderades till omkring en miljard dollar.

Läs mer: Alla snackar om Clubhouse – här är det du behöver veta

Henning Eklund

Mer om: Clubhouse

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt