Apple: Inget fel på face id vid eventet

2017-09-14 15:06  
"Att låsa upp telefonen är lika enkelt som att titta på den", utlovade Apples Craig Federighi. Men när han testade Faceid vägrade tekniken att fungera. Foto: Apple

När Apple-toppen Craig Federighi skulle visa upp skrytfunktionen face id så gick allt fel. Apple ger nu en förklaring till haveriet.

– Oj, oj, oj. Nu får vi använda backup-systemet i stället, utbrast en förvånad Craig Federighi när face id-funktionen inte fungerade under demon tidigare i veckan. Därefter plockade han upp en ny Iphone X-telefon för att  slutföra demonstrationen.

I den nya Iphone X har Apple ersatt fingeravtryckssensorn med det nya face id. Det vill säga att användaren låser upp telefonen genom att ansiktet skannas av i 3d med hjälp av en infraröd kamera och en uppsättning sensorer som finns på telefonens framsida.

Efter fadäsen kommer nu Apple med en förklaring. Företaget hävdar att det inte var något fel på funktionen under demon, utan att telefonen som Federighi höll i var kopplad till en annan anställd.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt