Anställda erbjuds chip i handen

2017-07-26 09:35  
Ny Tekniks reporter Peter Ottsjö (till höger) får ett chipp under huden. Den som förvandlar honom till en blandning av människa och maskin är Jowan Österlund, som driver implantatföretaget Biohax. Foto: Christian Rhen

För första gången erbjuds de anställda på ett amerikanskt företag att få ett chip inopererat. Chippet tillverkas av svenska Biohax.

Ett företag i Wisconsin som tillverkar varuautomater erbjuder sina anställda möjligheten att få ett chip inopererat i handen. Med chippet kan de sedan köpa snacks, logga in i datorer eller använda kopieringsmaskinen.

Omkring 50 anställda har gått med att få ett chip implanterat i handen. Chippet påminner i storlek och form om ett riskorn. Företaget, som har 85 anställda, är det första i USA som erbjuder sin personal denna typ av teknologi.

Implantatet tillverkas av Linköpingsbaserade Biohax International.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL