Anställda erbjuds chip i handen

2017-07-26 09:35  
Ny Tekniks reporter Peter Ottsjö (till höger) får ett chipp under huden. Den som förvandlar honom till en blandning av människa och maskin är Jowan Österlund, som driver implantatföretaget Biohax. Foto: Christian Rhen

För första gången erbjuds de anställda på ett amerikanskt företag att få ett chip inopererat. Chippet tillverkas av svenska Biohax.

Ett företag i Wisconsin som tillverkar varuautomater erbjuder sina anställda möjligheten att få ett chip inopererat i handen. Med chippet kan de sedan köpa snacks, logga in i datorer eller använda kopieringsmaskinen.

Omkring 50 anställda har gått med att få ett chip implanterat i handen. Chippet påminner i storlek och form om ett riskorn. Företaget, som har 85 anställda, är det första i USA som erbjuder sin personal denna typ av teknologi.

Implantatet tillverkas av Linköpingsbaserade Biohax International.

Mer om: Chip

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt