Anna Lindh död – industriledare visar deltagande

2003-09-11 10:10  
Anna Lindh

Utrikesminister Anna Lindh avled i morse av de skador hon fick vid ett knivöverfall i Stockholm under gårdagen. Företrädare för svensk industri uttrycker sitt deltagande.

Anna Lindh
"Anna Lindhs död är en tragedi, säger Göran Tunhammar, vd för industriorganisationen Svenskt Näringsliv.

"Vårt djupaste deltagande går i denna stund till hennes familj och anhöriga. Anna Lindhs politiska arbete handlade om att värna mänskligheten, demokratin och ett öppet samhälle; att se till att det som vi tar för självklart kan komma alla till del. Mordet på henne är ett övergrepp på allt vad hon stått och arbetat för," säger Tunhammar i ett uttalande.

Ericssons vd Carl-Henric Svanberg säger till Dagens Industri att Anna Lindh var en förebild som människa och ledare i Sverige och runt om i världen.
 
"Anna Lindh lämnar ett stort tomrum efter sig", säger Svanberg.

Efter det att nyheten om Anna Lindhs död offentliggjorts överbelastades de flesta svenska webbplatser med nyhetsrapportering av dagsnyheter. Även regeringens webbplats drabbades av överbelastning.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt