25 öre extra lagom för sms

2008-02-12 10:18  
Viviane Reding

Att skicka ett sms från utlandet kan få kosta 25 öre extra i roamingavgift- men definitivt inte 5 kronor som idag. De sa EUs telekomkommissionär Viviane Reding på mobilmässan i Barcelona.

Viviane Reding sa att hon ogärna tillgriper regleringsåtgärder, utan hon hoppas att branschen själv reglerar dagens höga roamingavgifter mellan EU-staterna.

Men om branschen inte förstår signalen och har hyfsat priserna till den 1 juli år så tänker ta i med hårdhandskarna på samma sätt som EU-kommissionen gjorde när det gäller roamingavgifter för talade samtal.

Sms kan få kosta omkring 25 öre extra i roamingavgift, nedladdning av data kan få kosta upp till 5 kronor per megabyte vid nedladdning i roamingavgift, antydde Reding.

I fredags meddelade operatören 3 att man beslutat om sänkta roamingavgifter för datatrafik inom EU. Även Telia Sonera har beslutat om sänkningar.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt