ANNONS FRÅN TELEDYNE FLIR

Möt Teledyne FLIR:s tech-ledare

Katrin Strandemar, Vice President of Product Management & Innovation på Teledyne FLIR.

Som en av Teledyne FLIR:s mest erfarna medarbetare har Katrin Strandemar utvecklat en imponerande karriär på företaget. Med fokus på innovation och hållbarhet har hon bidragit till utvecklingen av företagets affär och kultur.

Publicerad Uppdaterad

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

Det globala företaget Teledyne FLIR designar, tillverkar och distribuerar teknologi för myndigheter, försvar, industri och till och med privatpersoner. De är världsledande inom högteknologiska värmekameror och har en diversifierad produktportfölj som faktiskt räddar liv. Men det är inte bara hållbara produkter de har skapat sedan starten för 45 år sedan, utan även hållbara medarbetare.

Naturliga steg i karriären

Katrin Strandemar klev in på företaget för drygt 16 år sedan. Och sedan dess har onekligen mycket hänt. Genom olika roller har hon varit med och utvecklat bolaget, inte bara dess affär och produktutbud, utan också kulturen. Idag är hon Vice President of Product Management & Innovation.

– Varje steg och rollbyte i min karriär har alltid känts väldigt naturligt, men hade någon berättat för mig för 15 år sedan att jag skulle ha denna roll idag hade jag nog blivit förvånad. Jag är tacksam över den resa jag har kunnat göra och fortsätter att göra på Teledyne FLIR, säger Katrin Strandemar.

”Världens sjätte sinne”. Läs mer om Teledyne FLIR:s innovationer här.

Korta beslutsvägar

Vi backar bandet till 2007. FLIR var ett medelstort bolag med drygt 150 anställda och Katrin Strandemar kom in i rollen som detektorspecialist för att arbeta och utveckla företagets värmekameror. Snabbt fick hon nytt ansvar över att jobba fram en ny funktion för bildbehandling och blev spindeln i nätet för hela uppdraget. Bara ett halvår senare kunde de lansera den nya funktionen i samtliga kameror.

– Jag tror på att företaget ständigt ska utmana det etablerade och söka efter nya sätt att förbättra. Genom att vara ett snabbfotat företag och öppen för förändring kan man ta innovation till nya höjder. Vi är stolta över att göra våra produkter från ax till limpa, eftersom det garanterar högsta kvalitet och kontroll genom hela tillverkningsprocessen och ger stort utrymme för innovation, säger hon.

Det bästa av två världar i samma roll

Det är just innovation som driver affären som varit drivkraften för Katrin Strandemar genom karriären. Efter att ha varit med och utvecklat högupplösta värmekameror och bolagets Multi-Spectral Dynamic Imaging-teknik (MSX) kom hon närmare in på produktspåret och blev produktarkitekt. Med produktansvaret kom senare CTO-rollen innan hon landade där hon är idag. Hon berättar att hon trivs med att kombinera innovationsarbetet med personalansvar.

– Att få arbeta med både vår fantastiska teknik och att få coacha våra otroliga medarbetare är ett privilegium. Jag kombinerar verkligen det bästa av två världar, säger hon och fortsätter:

– En av de bra grejerna med Teledyne FLIR är att oavsett roll eller avdelning, finns utrymme för nya idéer. Vi är ett företag som gillar att springa snabbt och komma med nya innovationer, vilket jag verkligen uppskattar. Här kan man verkligen skapa en stark karriär. Jag är ett bra exempel på det.

Läs det senaste från Teledyne FLIR här.

Fakta om Teledyne FLIR:

Teledyne FLIR är världsledande inom design, utveckling och tillverkning av värmekameror och IR-teknologi. Företaget har kontor i många länder världen över och det svenska kontoret ligger i Täby utanför Stockholm. Här finns hela värdekedjan – från utveckling till tillverkning och distribution. 

Läs mer om Teledyne FLIR här.