Så döljer kändisarna sina bostäder för Google

2016-09-02 16:28  
Kändistäta bostadsområdet med det träffande namnet ”Hidden Hills”, strax utanför Los Angeles i Kalifornien. (Bild från Google Maps)

Allt fler kändisar gör det. De ber Google att dölja sina hem på Google Street View. Du kan också göra det.

Hidden Hills är ett exklusivt bostadsområde strax utanför Los Angeles i Kalifornien. Här bor stjärnor som Kim Kardashian, Miley Cyrus, Justin Bieber and Jennifer Lopez.

Inga av de 648 villorna i området synd på Google-tjänsten Street View. Allt som visas är gatornas sträckningar och deras namn, berättade tidningen Financial Times nyligen. Dessutom släpps Google-bilarna inte in av vakterna.

Redan för några år sedan beskrev media att kändisar som Paul MCcartney och Tony Blair bett Google göra deras bostadsfastigheter osynliga på nätet.

Nu nyttjas osynligheten som koncept för hela bostadsområden, i stil med Hidden Hills, vilket lockar personer som gärna döljer var de bor för att skydda sina privatliv.

Hur gör du då för att fotografierna på ditt hem ska tas bort från Street view-tjänsten? Huffington Post vet råd.

1. Gå till Google Maps, skriv in din adress i sökfältet och klicka fram en bild på entrén till din bostad.

2. Längst ned i högra hörnet på bilden kan du anmäla ett problem. På blanketten som kommer upp kan du begära att du vill att din bostad eller personer och detaljer i Google-bilden suddas bort.

3. Man måste också skriva en förklaring till orsaken.

Sedan är det bara att hoppas att Google lyssnar på ditt önskemål.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Mer om: Google

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt